SIRMAKON POROTILAVIERAILU

 

Info

  • Ohjelma on saatavissa joulu-maaliskuu
  • Ohjelman kesto porotilalla 5 h.
    Klo 11.00-16.00
  • Min. 4 hlö max. 20 hlö tai sopimuksen mukaan
  • Hinta: 240 €/hlö
  • Lapset: 0-3 v. ilmainen. 4-14 v. joulu-tammikuu -25 %, muulloin -50 %

Ohjelma sis.

MENU 1

LUE LISÄÄ >

Koe aitoa porotilan elämää; Poroajoa, porojen ruokkimista ja Lapin tarinoita. Nauti à la carte päivällinen tunnelmallisessa kotaravintolassa.

Image

Sirmakon porotilalla voitte kokea aitoa porotilan elämää. Ruokitte poroja ja nautitte elämyksellisestä poroajelusta. Halutessanne voitte kokeilla pororeen ohjastamista myös itse. Kuulette tarinoita porotilan ja porojen elämästä ja Lapin lumoavasta luonnosta. Ja tietenkin teillä on mahdollisuus valokuvata itsenne poromiehen töissä ja porojen kanssa. Laavulla nuotion lämmössä herkuttelette porotilan emännän valmistamaa evästä ja kuumaa juotavaa. Päivän päätteeksi tarjoilemme à la carte päivällisen tunnelmallisessa kotaravintolassa.

Perille saavuttuanne kuljemme tunnelmallista metsäpolkua pitkin porotilalle, jossa meitä odottaa laavulla lämmin tuli. Porotilan isäntä tarinoi meille lapin luonnosta, historiasta ja poron vuodesta. Tarinoiden lomassa tarjoillaan lämmintä juotavaa ja porotilan emännän valmistamaa evästä. Ennen poroaitaukseen siirtymistä kerromme teille, miten porojen kanssa tulee toimia.

Tämän jälkeen siirrymme porojen luokse, jossa pääsette tutustumaan lähemmin poroihin. Voitte ruokkia poroja ja totta kai ottaa selfien lempi poronne kanssa. (#sirmakko)

Poroajelu tehdään porotilalle sijoittuvalle reitillä (reitin pituus “vasan kusema”). Reitti kulkee lappilaisen metsän keskellä, jonka hiljaisuudessa voit kuulla jopa poron koparan nakseen. Poron rekeä ohjastaa aito poromies mutta jos rohkeus riittää, voit kokeilla pororeen ohjastamista myös itse.

Poroajelun lisäksi teillä on mahdollisuus kokeilla vaikkapa lumikenkäilya metsän siimeksessä tai vauhdikasta mäenlaskua pulkkamäessä. Tai vain nauttia luonnon hiljaisuudesta ja talven hämärästä laavulla istuskellen.


Image
Päivän päätteeksi tarjoilemme à la carte päivällisen tunnelmallisessa kotaravintolassa. Kotaravintolan keskellä lämmittää suuri tulisija, jossa valmistamme osan ruuista.

Kotaravintolan menu on koottu paikallisista, luonnonläheisistä raaka-aineista: poroa sekä järvikalaa, lähimetsästä kerättyjä marjoja ja yrttejä sekä muita lähellä tuotettuja raaka-aineita.

Image

POROEROTUS

Sirmakon poroerotuksessa pääsee kokemaan aidon poroerotuksen aidolla poroaidalla. Erotuksessa kuullaan, millainen poron vuosi on sekä miksi ja miten poroerotus tehdään.

LUE LISÄÄ >

Image

REVONTULI-ILLALLINEN KODASSA

Koe revontulet. Koe ruokaelämys. Koe lappilainen kaamos aidoimmillaan. Koe lämpö, kylmyys, pimeys ja valo.

LUE LISÄÄ >

Image

SAUNA REVONTULTEN KANSSA

Tähtitaivaan ja revontulten ihailua joko paljussa tai saunassa jossa yksi seinä lasia. Rohkeat voivat pulahtaa raikkaaseen talviseen järveen avantouinnille. Illan päätteeksi kotaravintolassa illallinen.

LUE LISÄÄ >