Sirmakko viinit – wines

Image

 

Kuohuviini – Sparkling Wine 

Lindauer Cuvée Brut, Lindauer, Hawkes Bay & Gisborne, New Zeeland
Chardonnay, Pinot Noir
Tyylikkään samppanjamainen, Vuoden Viini 2017! Aperitiiviksi ja kermaisille keitoille.
Elegant and champagne like, The Wine of the Year 2017! As an aperitif or with creamy soups.

 

Valkoviinit – White Wines

Freeclimber Riesling, Weingut Axel Pauly, Mosel, Germany
Raikas ja mineraalinen puolikuiva viini, jossa runsaasti sitruksisuutta. Kalaruuille ja keitoille.
Fresh, medium dry wine with nice minerality and rich citrus flavours. For fish and soups.

Dusky Sounds Sauvignon Blanc, Mud House, Marlborough, New Zeeland
Herukkainen, raikkaan hedelmäinen ja suun täyttävä. Keitoille ja tapaksille.
Fresh and rich wine with flavours of currant and grape fruit. For soups and tapas style starters.

Cordillera Chardonnay, Miguel Torres Chile, Limari Valley, Chile
Täyteläinen ja kevyen tamminen viini, jossa omenan ja pähkinän aromeja. Lohiruokien paras kaveri!
Rich and lightly oaked wine with apple and nut flavours. Best company for salmon!

 

Punaviinit – Red Wines

La Causa Pais, La Causa, Itata Valley, Chile
Keskitäyteläinen, mehukas ja hivenen mausteinen. Suosittelemme poron kaveriksi.
Medium bodied and juicy wine with spicy notes. We recommend with reindeer dishes.

Gérard Bertrand Reservé Spéciale Merlot Bio, Gérard Bertrand, Languedoc-Roussillon, France
Keskitäyteläinen, hennon mausteinen, marjojen ja luumun aromeja. Käristykselle ja tapaksille.
Medium bodied wine with flavours of spices, berries and plums. For sautéed reindeer and tapas.

Altos Ibéricos, Torres, DOC Rioja, Spain
Tempranillo
Ryhdikkään täyteläinen, hieman mausteinen ja vaniljainen. Suosittelemme poron kokolihalle.
Full-bodied wine with notes of spices and vanilla. We recommend for whole meat of reindeer.

Purgatori, Torres, Costers del Segre, Spain
Cariñena, Garnacha, Syrah
Täyteläinen ja runsas viini, jossa pehmeät tanniinit ja marjaisuutta. Täydellinen viini poron fileelle.
Full bodied and rich wine with soft tannins and flavours of berries. Perfect wine for fillet of reindeer.

 

 

Jälkiruokaviinit – Dessert wines


Floralis Moscatel Oro, Torres, DO Catalunya, Spain
Moscatel de Alejandría
Runsas, mausteinen ja hunajainen illallisen täydentäjä. Ritareilla ja ohukaisille
Rich finish for dinner with spicy and honey notes. For French toast and pancakes.

Anselmann Huxelrebe Beerenauslese, Weingut Anselmann, Pfaltz, Germany
Makea, mutta hurmaavan hapokas viini, jossa raparperin vivahteita. Parfait’lle, juustokakulle ja leipäjuustolle.

Sweet with delicious acidity and notes of rhubarb. For parfait, cheese cake and Finnish squeaky cheese.